HP uvede 'business ultrabook'

17. 11. 2011 00:46    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Martin Greň

Ultrabook, dnes tolik diskutovaná kategorie notebooků, má nového zástupce od HP. Jde o vůbec první stroj této třídy od HP.

HP uvede 'business ultrabook'

Zdá se, že snaha Intelu se pomalu ale jistě vyplácí a postupem času ''svádějí'' jednoho výrobce po druhém k jejich nastolenému formátu laptopů blízké budoucnosti. Za cenu 899 USD můžete mít nyní HP Folio 13, třináctipalcový počítač s minimální tloušťkou 18 mm a hmotností 1,5 kg. Tento elegantní počítač vybavený low-voltage procesory Core i3 nebo i5 vás určitě nebude brzdit v téměř žádné, pro tuto kategorii typické práci. Velkou výhodou v rychlosti je určitě také 128GB SSD. Uživatele určitě potěší podsvícená klávesnice, USB 3.0 port, čtečka SD karet a HDMI výstup pro případ, že by chtěl notebook připojit na velký displej s vyšším rozlišením, než 1366 x 768 které tato ''třináctka'' nabízí.

Pro běžné spotřebitele, kterým se notebook líbí a chtějí si jej koupit bude na trhu od 7. prosince, podniky si na svou variantu vylepšenou o TPM bezpečností čip a USB 2.0 dockovací stanicí budou muset počkat do 20. ledna příštího roku. Laptop se bude dodávat s operačním systémem Windows 7.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse