D-Link uvádí router s nadstandardní multimediální výbavou

25. 11. 2011 03:39    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Router DIR-657 nabídne kromě připojení k internetu i streamování multimédií či VoIP telefonování

D-Link uvádí router s nadstandardní multimediální výbavou

Router je určen zejména pro náročnější uživatele, kteří využijí možnost rychlých přenosů dat, streamování HD médií nebo VoIP telefonování (a to i do více zařízení současně). Kromě certifikace DLNA a pro hladkou komunikaci a kompatibilitu v domácí síti nabídne router také vestavěný mediální server umožňující hladkou spolupráci řady nejrůznějších zařízení. Ty zároveň mohou využívat i zařízení připojené k vestavěnému USB portu, díky čemuž lze snadno sdílet např. tiskárny, USB flash disky, 3G modemy apod. (technologie SharePort Plus a tiskový server). Kromě USB portu navíc nechybí ani sdílený slot pro paměťové karty ideální např. pro sdílení fotografií z digitálního fotoaparátu.

Samozřejmostí je podpora Wi-Fi 802.11n a 802.11g, ethernetu (4x LAN port až 1000 Mbps), bezpečnostních funkcí (Wi-Fi Protected Setup – WPS, ochrana dětí, firewall) i UPnP, LLTD a DDNS i IPv6. Síťovou konfiguraci lze snadno přenášet pomocí USB flashdisku. Výhodou je také úsporný provoz, o který se postará technologie D-Link Green. Díky tomu router např. automaticky přepíná nepoužívané porty do klidového režimu nebo zapíná a vypíná Wi-Fi síť podle časového rozvrhu (DIR-657 se dokáže také sám vypnout, pokud není používána bezdrátová síť). Hladký provoz sítě při současném připojení více přístrojů obstarává QoS Engine 2, který optimalizuje využití šířky pásma a dává prioritu přenosům, které mohou ovlivnit uživatelský komfort (např. VoIP hovorům, které jsou tak chráněny proti výpadkům).

Router pro HD média DIR-657 je nyní k dostání v prodeji v České a Slovenské republice za doporučenou maloobchodní cenu 3300 Kč včetně DPH (129 EUR na Slovensku).

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse