Acer se u mini notebooků zaměří na rozvojové země

30. 11. 2011 04:37    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Na rozdíl od jiných výrobců (např. Samsung) tak jejich výrobu neukončí, ale více se zaměří na nová odbytiště

Acer se u mini notebooků zaměří na rozvojové země

Podle viceprezidenta společnosti Acer - Scotta Lina - bude o mini notebooky zejména v rozvojových zemích ještě několik let větší zájem, než o tablety. Acer tak půjde jinou cestou, než většina ostatních výrobců počítačů (aktuálně Samsung či Dell), kteří výrobu těchto počítačů omezují či zcela ruší. Podle Lina se Acer v tomto segmentu hodlá zaměřit na země jako je Čína, Indie či Indonésie (zajímavou příležitostí bude zejména čínský trh, ze kterého se v kategorii mini notebooků stahuje Dell).

Ačkoli jsou současným trendem tablety, Acer hodlá i nadále zůstat i u mini notebooků, se kterými sklízí přeci jen větší úspěchy. Tablety tohoto výrobce se totiž zatím příliš neujaly, trhu jasně dominuje Apple iPAD. Acer se hodlá zaměřit také na tzv. smartbooky, již nyní nabízí např. model S3.

Ve třetím čtvrtletí činil tržní podíl společnosti Acer 22% (podíl společnosti Asus činil 16%, Samsung se mohl pochlubit 10% podílem). Za celou dobu, kdy Acer mini notebooky vyrábí, prodal již více než 1,7 miliardy kusů těchto zařízení.

Zdroj: www.electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse