CyanogenMod 7 je nyní k dispozici i na Amazon Kindle Fire

6. 12. 2011 00:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Pitek

Amazon Kindle Fire je prodáván s upraveným OS Android, který je úzce provázán s e-knihami, hudbou, filmy a App storem od Amazonu. Krátce po vydání tohoto tabletu ( cena na Amazonu 199USD) se podařilo na něj aplikovat root.

CyanogenMod 7 je nyní k dispozici i na Amazon Kindle Fire

Uživatel fóra XDA-delelopers JackpotCalvin vydal nástroje pro instalovnání CyanogenModu 7 na tablet. Tento modifikovaný OS je založen na Andoidu 2.3 Gingerbread, ale JackpotCalvin již teď pracuje na úpravě Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich pro Amazon Kindle Fire ( dále jen tablet).
Samotná instalace CyanogenModu je trošku složitější, protože tablet nedisponuje některými funkcemi, které mají ostatní telefony a tablety fungující na Androidu. Je zde jen jedno tlačítko a sice na vypnutí. To způsobuje nemalé problémy při instalaci, protože se například u jiných používají tlačitka na ovládání hlasitosti k pohybu v menu. Ale tato verze rootu je speciálně upravena pro tento přístroj.

Instalací této úpravy přepíšete veškerá data, proto obnovení do tovární podoby néni zatím možné. Předpokládám, že nemusím psát o tom že je to porušení záručních podmínek.Přijdete o záruku a může se Vám stát, že vám zůstane v rukách nefunkční přístroj. Pokud toto riziko podstoupíte, můžete získat přístup na Google Android Market a k ostatním službám od Googlu. Získáte upravitelnou domácí obrazovku, menu a také spodní lištu s aplikacemi. Tablet bude mnohem více vypadat jako standartní Android zařízení.

zdroj: www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse