Intel uvádí několik nových Atomů

29. 12. 2011 01:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Procesory vyvíjené pod označením 'Cedar Trail' nabídnou řadu nových funkcí a budou se hodit pro širší škálu produktů a průmyslových odvětví. První zařízení budou dostupná již v následujících týdnech.

Intel uvádí několik nových Atomů

Mezi nejdůležitější novinky třetí generace procesorů Atom patří nové funkce pro snížení spotřeby (výdrž by tak měla oproti předchozí generaci procesorů stoupnout až o 20%), rozšíření multimediální podpory (přehrávání Full HD videa 1080p) nebo technologie vhodné pro nasazení v zařízeních pro IT, maloobchod či zdravotnickou infrastrukturu.

Nová platforma je postavena na 32nm technologii, je navržena pro čipovou sadu Intel NM10 Express a obsahuje řadu moderních technologií typu Wireless Display nebo Wireless Music. Integrovaný grafický čip Intel Graphics Media Accelerator 3600/3650 nabídne i díky integrované paměti oproti předchozí generaci až dvojnásobný výkon, který bude dostačovat i na přehrávání videa z Blu-Ray disků, chybět nebude ani podpora digitálních rozhraní HDMI a Display Port. Zajímavě působí také funkce Intel Smart Connect Technology umožňující instantní připojení k internetu okamžitě po zapnutí netbooku, přičemž e-mail, Twitter a RSS se mohou aktualizovat i automaticky v režimu spánku.

Nové Atomy budou dostupné hned v několika verzích. Kromě základní N2600 bude k dispozici dále např. model N2800 určený do lékařského sektoru (nabídne např. podporu technologie ARBOR pro terminály umístěné u nemocničních lůžek). Modely D2500 a D2700 jsou pak určeny i do desktopů a dalších integrovaných řešení vhodných např. do platebních terminálů či dalších průmyslových zařízení. Procesory jsou připraveny na spolupráci s celou řadou platforem, kdy kromě Windows počítají také např. s MeeGo, Tizen, Yocto Project či Wind River VxWorks.

Zařízení s novými procesory se na trhu objeví počátkem roku 2012 a kromě významných výrobců Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung a Toshiba je bude využívat jistě i řada dalších producentů.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce


Krátké zprávy

Diskuse