Intel hlásá: 'Začala nová éra počitačú'

12. 1. 2012 00:09    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Pitek

Společnost Intel na počátku veletrhu CES oznámila, že přichází nová éra spotřební eletroniky a konkrétně osobních počítačů. Jako první vlaštovky zde jsou Ultrabooky.

Intel hlásá: 'Začala nová éra počitačú'

Platforma Ultrabook™ je poměrně mladá poprvé byl představen 31.5.2011. Jejím hlavním cílem je nabídnout uživatelům co největší možný komfort spolu s vysokým zabezpečením. Jen velmi krátce po definici této kategorie se na trhu objevil první Ultrabooky.

Pro Rok 2012 je připraveno více než 75 modelů a to všech možných velikostí, (včetně 15" modelů) novější modely budou poháněny procesory Ivy Bridge

Další podstatnou součástí je zabezpečení, které je velmi důležité a Intel na něm spolupracoval se společností MasterCard

Jako další krok dostanou počítače dotykovou obrazovkou, která je podle uživatelů (Informace dle průzkumu společnosti Intel) přirozená a efektivní. Na tomto základě byl představen koncept vyvinutý společností Intel obsahující průzračný panel v dolním okraji klávesnice, který při otevření ultrabooku funguje jako touchpad, jakmile se ultrabook zavře, promění se tento panel v displej a je možné ho používat bez otevírání počítače.

Jako další inovace by chtěl Intel integrovat hlasové ovládání na kterém, pracuje se společností Nuance Communications Inc.

Nebo také ovládání gesty na krátkou vzdálenost. Co si pod tím Intel představuje, si můžeme zatím jen domyslet.

Na duben se chystá velká reklamní kampaň ukazující výhody nové platformy. Kampaň poběží v TV, tištěných médiích, na billboardech i prostřednictvím dalších médií, ale také na sociálních sítích, internetu a v obchodech.

zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse