Intel představil své plány na poli mobilních telefonů a ultrabooků

13. 1. 2012 00:03    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Intel na CES 2012 představil své plány do budoucna a oznámil své partnerství se společností Motorola.

Intel představil své plány na poli mobilních telefonů a ultrabooků

Zástupci Intelu na CES přiblížili procesor Intel Atom Z2460 (dříve označován jako Medfield), který byl vyvinut pro tablety a chytré mobilní telefony. V souvislosti s tímto procesorem Intel oznámil víceleté partnerství Intelu a Motoroly, které přinese své "ovoce" v podobě telefonů poháněných procesory Intel se systémem Android již v druhé polovině letošního roku. Později má být tato spolupráce rozšířena i o tablety.

Dalším představeným produktem byl mobilní telefon Lenovo K800, který je také poháněn procesorem Intel Atom Z2460. Tento telefon je však určen pro čínský trh.

Intel také představil prototyp Intel Smartphone Reference Design, který má pomoci výrobcům urychlit vývoj nových produktů.

Řeč byla také o ultrabookách, u nichž by se letos mělo objevit 75 nových modelů. V rámci prezentace Intelu byl také představen ultrabook Dell XPS 13.

Dalším oznámením bylo partnerství s formou Technicolor, které se týká aplikace M-GO, jež bude nabízet HD obsah (filmy, hudbu a aplikace) pro ultrabooky a další zařízení s procesory Intel.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse