LG uvádí svůj druhý tablet Optimus Pad LTE

19. 1. 2012 00:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Na rozdíl od svého předchůdce LG Optimus Pad nabídne navíc zejména rychlejší procesor a podporu datových přenosů LTE (4G)

LG uvádí svůj druhý tablet Optimus Pad LTE

Stejně jako původní model je i novinka osazena IPS displejem s úhlopříčkou 8,9 palců při rozlišení 1280 x 768 bodů. Mezi zásadní vylepšení patří podpora rychlejších datových přenosů LTE v sítích tzv. čtvrté generace a osazení dvoujádrového procesoru Snapdragon taktovaného na 1,5 GHz.

Podle prvotních informací měl být tablet osazen 3D fotoaparátem, nakonec se ale budou uživatelé muset spolehnout na klasický fotoaparát s rozlišením 8 mpx, který na čelní straně doplňuje kamera s rozlišením 2 mpx. Ve výbavě nechybí ani HDMI výstup nebo slot pro paměťové karty microSDHC. O interakci s uživatelem se (alespoň v současné době) bude starat Android 3.2. Mírného navýšení se dočkala baterie, novinka nabídne kapacitu 6800 mAh oproti 6400 mAh u původního modelu.

Tablet bude nejprve dostupný na domácím korejském trhu a postupně také v USA a dalších zemí. V současné době není známa ani přesná cena, za kterou bude možné LG Optimus Pad LTE získat.

Zdroj: www.electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse