Na český trh přichází první ultrabook od HP

4. 2. 2012 00:25    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

HP Folio 13 směřuje zejména na firemní uživatele, které by kromě tenkého designu mohly lákat například dlouhá výdrž, rychlé SSD či možnosti zabezpečení

Na český trh přichází první ultrabook od HP

HP Folio 13 je podobně jako většina ultrabooků ostatních výrobců osazeno displejem s úhlopříčkou 13,3 palce (v tomto případě s HD rozlišením 1366 x 768 bodů), jeho tloušťka činí 18 mm a hmotnost je rovných 1,5 kg. O rychlý start notebooku i svižnou odezvu se postará procesor Intel Core a technologie Rapid Start. Pro data je k dispozici SSD úložiště o kapacitě 128 GB.

V konektorové výbavě zaujme zejména USB 3.0 a konektor RJ-45, což jsou porty, které u ultrabooků nebývají samozřejmostí. Velmi praktickou záležitostí je také podsvícená klávesnice nebo touchpad nazvaný HP ImagePad schopný rozeznat dotyky až tří prstů současně.

Citlivá data je možné zabezpečit díky vestavěnému bezpečnostnímu TPM čipu. Na jedno nabití vydrží HP Folio 13 pracovat až 9,5 hodiny. Jako operační systém zvolil výrobce Windows 7 Professional. Ve firemním prostředí jistě přijde vhod také možnost dokoupení dokovací USB stanice s rozšířenou konektivitou.

HP Folio bude na českém trhu dostupné na konci ledna tohoto roku za předpokládanou doporučenou koncovou cenu 24 499 Kč včetně DPH.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse