Windows 8 přinesou úzkou integraci cloudového úložiště SkyDrive

22. 2. 2012 00:48    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Cílem Microsoftu je vytvořit ze SkyDrive úložiště, které bude mít uživatel dostupné na všech svých zařízeních

Windows 8 přinesou úzkou integraci cloudového úložiště SkyDrive

Technologie, která se postará o propojení připravovaných Windows 8 a cloudového úložiště SkyDrive, bude přímo součástí systému (jako jedna ze systémových služeb). Uživatel by tak měl mít v případě potřeby svá data uložená na SkyDrive bezpečně a rychle dostupná ze všech svých zařízení, navíc s možností jejich snadného sdílení s ostatními.

O snadnou dostupnost SkyDrive "jednotky" se postará nejen Průzkumník, ale také např. speciální aplikace, jejímž prostřednictvím bude SkyDrive z počítače rovněž dostupný (k dispozici bude i pro Windows 7). SkyDrive aplikace by měla být optimalizovaná pro rozhraní Metro, tudíž bude dobře použitelná i na dotykových přístrojích. Díky této integraci by mělo být navíc možné prostřednictvím SkyDrive vzdáleně zpřístupnit jakákoli data uložená na pevném disku. Bez problémů také bude možné otevřít soubor uložený na SkyDrive, pracovat s ním, jako by byl uložený na pevném disku, a pak jej opět uložit na SkyDrive.

Vše navíc bude i pro nové uživatele velmi jednoduché a intuitivní. Pro používání SkyDrive bude jako doposud stačit krátká registrace. V případě vzdáleného přístupu k datům uloženým na pevném disku bude pak navíc nutné použít speciální přístupový kód, který bude zaslán na zadanou e-mailovou adresu.

Zdroj: www.computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse