3x rychlejší odesílání dat přes 3G je nadosah

5. 3. 2012 22:02    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Ericsson vyvinul řešení, které ztrojnásobilo kapacitu pro odesílání dat v sítích HSPA. Mobilní operátoři s velkým počtem koncových uživatelů tak mohou nabízet vyšší komfort uploadu svým zákazníkům. Předvedeno bylo zvýšení rychlosti bezdrátového odesílání dat u zařízení pracujících paralelně v jedné buňce z přibližně 4 Mbps na více než 12 Mbps.

3x rychlejší odesílání dat přes 3G je nadosah

Navýšení rychlosti se dosáhlo propojením komerčně dostupné technologie přijímače Ericsson Interference Suppression s radiovými základnovými stanicemi se 4 anténami od Ericssonu. Ke zvýšení rychlosti není zapotřebí pořídit si modernější mobilní telefony nebo zařízení pro spotřebitele.

Rychlost byla navýšena použitím pokročilých softwarových algoritmů u základnových stanic, které významně snížily negativní důsledky interference při odesílání dat, která v současnosti představuje kritické místo řady sítí HSPA. Dále bylo třeba vylepšení základnových stanic, které byly upraveny pro využití 4 antén na buňku.

Ze strany spotřebitele, není potřeba pořizovat si modernější mobilní datová zařízení. Otázkou teď jen zůstává, zdali a kdy se o tuto technologii začnou zajímat operátoři a jestli tak zlepší náš uživatelský komfort při používání 3G s notebookem.

Krátké zprávy

Diskuse