Acer nabídne ultrabook s dedikovanou grafikou a optickou mechanikou

7. 3. 2012 06:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nabídka ultrabooků společnosti Acer bude již brzy rozšířena 15ti palcovým modelem vybaveným dedikovanou grafikou a volitelně také klasickou optickou mechanikou

Acer nabídne ultrabook s dedikovanou grafikou a optickou mechanikou

Notebook Acer Aspire Timeline Ultra M3 patří do kategorie větších ultrabooků s úhlopříčkou 15 palců. Vedle procesoru Intel Core a dedikované grafické karty NVIDIA GeForce GT640M. Po nedávno představeném ultrabooku Gigabyte se tak jedná o další model vybavený externí grafickou kartou. Vedle toho nabídne také prostor pro volitelnou optickou mechaniku, což také rozhodně není běžné. Uživatel bude moci volit konfigurace osazené hybridním diskem (HDD pro data a malé SSD pro systém) nebo rovnou SSD.

Jako každý správný ultrabook se i Acer M3 bude moci pochlubit velmi rychlým startem systému z režimu spánku - k práci bude připraven během pouhých 1,5 sekundy, k internetu bude připraven během 2,5 sekundy. Výdrž byla u notebooků TimeLine vždy silnou stránkou, a nejinak tomu bude i tentokrát - výrobce slibuje až osm hodin práce na jedno nabití.

Notebook by měl být uveden na trh již během několika týdnů, přesná cena ani další technické specifikace však prozatím nejsou k dispozici.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse