Toshiba a Western Digital chystají výměnu divizí na výrobu pevných disků

7. 3. 2012 00:12    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Již během března by měla přejít pod křídla společnosti Toshiba výroba 3,5'' HDD patřící doposud WD, opačným směrem poputuje kompletní balík akcií divize TSDT doposud patřící pod křídla Toshiby

Toshiba a Western Digital chystají výměnu divizí na výrobu pevných disků

Nově uzavřená dohoda znamená přesun kompletního výrobního vybavení 3,5" HDD (v oblasti spotřebitelských PC i serverových provozů) a s tím souvisejících výrobních intelektuálních práv a licencí společnosti Western Digital do vlastnictví společnosti Toshiba s tím, že opačným směrem, tedy do rukou společnosti Western Digital, poputuje stoprocentní balík akcií divize Toshiba Storage Device (Thailand) se sídlem v Thajsku.

Hlavním cílem celé akvizice je dosáhnout snížení výrobních nákladů zvýšením efektivity výroby. Svůj vliv na celé transakci ale jistě hraje i skutečnost, že díky ní bude moci být schváleno i dřívější převzetí společnosti Hitachi Global Storage Technologies, protože tímto krokem budou naplněny dohodnuté právní podmínky, které si vynutily antimonopolní úřady.

Po odkoupení divize 3,5" pevných disků společnosti Fujitsu se tak jedná o další posílení vlivu společnosti Toshiba v oblasti produkce pevných disků. Toshiba tak bude moci nabídnout ucelené portfolio NAND flash pamětí, SSD i HDD nejen ve firemní, ale také běžné spotřebitelské kategorii.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Toshiba

Krátké zprávy

Diskuse