Rozhraní Thunderbolt brzy standardem?

17. 3. 2012 03:27    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Thunderbolt je univerzální počítačové rozhraní vhodné pro připojení monitorů, pevných disků a dalšího příslušenství. V současné době se s ním setkáváme spíše vzácně, kromě notebooků Apple je k vidění jen na několika málo dalších přístrojích. Taktéž málo je to prozatím i s příslušenstvím. Již brzy se to však mohlo změnit.

Rozhraní Thunderbolt brzy standardem?

Nejen díky tomu, že Intel (který za tímto rozhraním stojí) počítá v další revizi s nasazením optických kabelů, by se mělo rozhraní Thunderbolt dále rozšiřovat i do světa (stolních) počítačů. Podle některých zdrojů ze světa výrobců počítačového hardwaru se tak stane již v roce 2013.

Výrobci jako Lenovo, Asustek a řada dalších v současné době pracují na nových základních deskách pro platformu Intel Ivy Bridge. Právě s touto vlnou nových základních desek by se mohlo postupně začít objevovat také první kousky nabízející toto rozhraní. Výrobci však zřejmě budou chtít rovnou využít novější verzi rozhraní s optickými kabely, které nabídnou vyšší datovou propustnost a také možnost u příslušenství využívat delší kabely.

Zdroj: www.digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse