Acamar Transformer kombinuje 'Windowsový' mini notebook a tablet

21. 3. 2012 23:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Podobná zařízení sice nejsou žádnou "žhavou" novinkou, přesto však určitě stojí za pozornost. Čínská společnost Acamar na trh přináší nové zařízení nazvané Transformer (podobnost názvu s produktovou řadou společnosti Asus je jistě čistě náhodná), které by se jistě mohlo řadě zákazníků zalíbit. Jedním důvodem může být použitý operační systém - Windows 7 - dalším pak například konstrukce nebo rozměry.

Acamar Transformer kombinuje 'Windowsový' mini notebook a tablet

Ve svých útrobách toho zařízení, které může díky své speciální konstrukci posloužit jako mini notebook i jako tablet, ukrývá jednojádrový procesor Intel Atom N450 (1,60 GHz), 2 GB RAM a 120 GD HDD. Displej má úhlopříčku 8,9 palců a rozlišení 1024 x 600 bodů. Uživatelé se dále mohou těšit na dva USB konektory, VGA výstup (oficiální informace hovoří i o HDMI, na fotografiích se ale nenachází a integrovaný grafický čip GMA 3150 by si s ním stejně příliš neporadil), Ethernet konektor či bezdrátová rozhraní Wi-Fi a Bluetooth. Zajímavě je pojato ovládání, kromě dotykového displeje a klávesnice se zde nachází jakýsi zmenšený touchpad - přesněji řečeno levé a pravé tlačítko myši doplněné o optický senzor, se kterým jsme se mohli setkat např. u některých mobilních telefonů.

Rozměry zařízení jsou 25,9 x 14,5 x 2,5 cm při hmotnosti 1,1 kg. Napájení zajišťuje akumulátor s kapacitou 3000 mAh s udávanou výdrží zhruba 2,5 hodiny provozu.

V zahraničí se Acamar Transformer prodává za 460 USD, tedy zhruba 9000 Kč bez DPH.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse