Toshiba Satellite C a L - dvě nové řady s Ivy Bridge

28. 3. 2012 13:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Cenově dostupné notebooky řady C budou nabízeny ve variantách Satellite C850 a C855 s obrazovkou 15,6 palců. Větší varianty Satellite C870 a C870D pak nabídnou palců 17. Notebooky zaměřené na výkon, s modelovým označením L, přinesou úhlopříčky od mobilního 13,3 palců provedení v modelu Satellite L830 přes Satellite L850 s 15,6 palci až po největší Satellite L870 displejem o úhlopříčce 17,3 palce.

Toshiba Satellite C a L - dvě nové řady s Ivy Bridge

Satellite C bude nabízen ve čtyřech barevných provedeních (dostupnost závisí na jednotlivých zemích): černé, bílé, červené a stříbrné. Nový design série Satellite C má dodat modelům štíhlý vzhled.

Tyto notebooky budou vybaveny displejem TruBrite s LED podsvícením. Použitá technologie SRS audio je určena pro optimalizaci zvuku přenosných reproduktorů. Z rozhraní a portů v modelech Satellite C výrobce vypichuje následující: DVD nebo Blu-ray mechanika, čtečka SD karet, USB 3.0 (není dostupné na všech modelech) a WLAN. Tyto notebooky jsou vybaveny nízkoenergetickým rozhraním Bluetooth 4.0 (dostupnost závisí na jednotlivých zemích) pro větší vzdálenosti a rychlosti 24 Mbps, některé konfigurace s HDMI, webová kamera s rozlišením 1 MP.

Řada Satellite L pro rok 2012, by měla nabídnout výkon pro náročnější multimediální obsah a jeho zpracování. K dispozici budou v matných a lesklých barevných provedeních, případně v prémiovém hliníkovém šasi. Vybavení bude podobné jako u modelu C, ale navíc zde Toshiba nabídne např. technologii Toshiba Resolution+, která má v reálném čase, složitými algoritmy zabezpečit zlepšení barev a rozlišení obrazu u běžných videí, která se tak mají kvalitativně blížit videím ve vysokém rozlišení. Základní vybavení porty bude bohatší než u řady C.

Pro obě modelové řady C i L bude nabízena také příslušenství jako dokovací USB stanice Dynadock U3.0 nebo tři řady přenosných pouzder a batohů od základní až pro řadu Premium s deklarací propracovanějšího designu a lepších materiálů.

Notebooky Toshiba Satellite C a Satellite L, v nových variantách, budou v Evropě k dispozici během druhého čtvrtletí roku 2012.

Krátké zprávy

Diskuse