Další chystané notebooky Toshiba s Ivy Bridge a 3D obrazem bez brýlí

4. 4. 2012 22:58    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Toshiba Satellite řady P se štíhlým hliníkovým šasi ve stříbrné barvě jsou určeny pro uživatele náročné na výkon. Notebooky Toshiba Qosmio X870 jsou pak určeny pro náročnější hráče. Obě modelové řady budou postaveny na nové generaci procesorů Intel grafických karet nVidia. Notebooky nabídnou 3D technologii bez brýlí i s brýlemi.

Další chystané notebooky Toshiba s Ivy Bridge a 3D obrazem bez brýlí

Toshiba Satellite P

Jedná se o prvního zástupce řady Satellite, který u vybraných konfigurací nabídne bezbrýlovou 3D technologii. Tyto notebooky budou k dispozici s možností výběru ze dvou hliníkových konstrukcí pláště. Nové modely jsou zaměřeny na uživatele, kteří potřebují notebook s maximálním výpočetním a grafickým výkonem. Satellite řady P bude zahrnovat modely s obrazovkou o velikosti 39.6 cm/15.6'' (P850/P855) a 43.9 cm/17.3'' (P870/P875). Model Satellite P855 navíc umožňuje zobrazovat současně 2D a 3D obsah.

Všechny modely nové řady Satellite P budou poháněny procesory Intel a nejnovější generací grafických karet NVIDIA. Dodávány budou s s klasickým HDD nebo volitelným hybridním HDD a SSD. Všechny modely řady Satellite P podporují přenos 3D videa na připojený 3D televizor pomocí HDMI. Z dalších parametrů výrobce zdurazňuje 4x porty USB 3.0, Bluetooth 4.0 technologii Intel Wireless Display.

Toshiba Qosmio X870

Notebooky Qosmio X870 a Qosmio X870 3D budou novou vlajkovou lodí v herních noteboocích Toshiba. Jejich design charakterizuje tmavě stříbrný kovový kryt s jasně červenými detaily a červené podsvícení klávesnice. Díky až 32 GB RAM zvládnou i ty nejnáročnější herní požadavky snadněji. K dispozici budou klasické HDD nebo hybridní pevný disk s SSD. Notebooky budou vybaveny stereo reproduktory 2x2 harman/kardon s podporou technologie Slipstream pro lepší podání basů na nejvyšší výkon.

Qosmio X870 používá pro grafické podání HD+ displej o úhlopříčce 43.9cm (17,3'') a Qosmio X870 3D přichází s 43.9cm (17,3'') Full HD displejem s nejnovější třírozměrnou technologií NVIDIA 3D Vision Active Shutter a brýlemi NVIDIA 3D Vision podporujícími NVIDIA LightBoost. Ty umožňují uživatelům sledovat až dvakrát jasnější 3D obraz oproti konvenčním 3D zobrazovacím technologiím. Navíc díky čočkám, které jsou větší než u první generace, je zabezpečeno zobrazení širšího úhlu a účinnější filtrování okolního osvětlení.

Všechny uvedené notebooky budou v Evropě k dostání v průběhu druhého čtvrtletí roku 2012.

Krátké zprávy

Diskuse