ASUS DSL-N55U - dvoupásmový ADSL modem s routerem až 600 Mb/s

5. 4. 2012 16:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

ASUS představil router DSL-N55U, který využívá tři antény a je vybaven dvěma procesory. Novinka kombinuje výhody ADSL modemu a routeru v jednom zařízení. Router podporuje souběžný provoz v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz a nabízí přenosovou rychlost až 600 Mb/s, což ocení hráči a všichni, kdo pravidelně streamují videa ve vysokém rozlišení. Zásluhou dvou portů USB lze router využít i jako souborový, multimediální nebo tiskový server.

ASUS DSL-N55U - dvoupásmový ADSL modem s routerem až 600 Mb/s

Router DSL-N55U je vybaven dvěma samostatnými CPU a funguje jako bezdrátový router a zároveň kabelový modem. Tím šetří místo, elektrickou energii i náklady spojené s údržbou samostatného ADSL modemu a routeru. Díky třem anténám podporuje souběžný provoz ve dvou pásmech na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz, uživatelé tak mohou využít 300 Mb/s na každé pásmo, což znamená kombinovanou přenosovou rychlost až 600 Mb/s. Pásmo 2,4 GHz lze využít k běžným úlohám, jako je prohlížení webového obsahu, e-mailů či práce se sociálními sítěmi, rychlejší 5GHz pásmo pak zůstává volné pro náročnější aplikace, jako on-line hraní her v režimu více hráčů nebo streamování multimediálního obsahu ve vysokém rozlišení. Router DSL-N55U podporuje až 300 tisíc souběžných datových relací. Tři antény v kombinaci s technologií pro zesílení signálu Ai Radar od ASUSu detekují konkrétní podmínky sítě a umístění připojených zařízení, a zajišťují tak co nejlepší kvalitu přenosu.

ASUS hodlá do routeru DSL-N55U prostřednictvím plánované dubnové aktualizace začlenit firmware ASUSWIRT, díky čemuž se možnosti tohoto routeru rozšíří o přístup k několika SSID, podporu IPv6, sdílení 3G a webové rozhraní Download Master.

Router DSL-N55U lze díky USB rozhraní přeměnit na souborový, multimediální nebo tiskový server. Novinka je kompatibilní se standardem DLNA. Napájený port USB rovněž poslouží k dobíjení přenosných zařízení, jako jsou chytré telefony či tablety.

Doporučená cena routeru Asus DSL-N55U je 3.690 Kč s DPH.

Krátké zprávy

Diskuse