Intel uvádí tablet pro školy a školáky

11. 4. 2012 02:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Série Classmate zařízení sice nepatří mezi priority společnosti Intel, to však neznamená, že se pro řadu zákazníků nemůže jednat o zajímavé a praktické pomůcky. Po starším modelu Classmate PC v podobě mini notebooku s otočným odolným displejem se výrobce rozhodl do této řady přidat i tablet.

Intel uvádí tablet pro školy a školáky

V potaz musíme vzít zaměření přístroje na školy a školáky (navíc nejenom z vyspělých zemí, ale i z rozvojového světa), z čehož vyplývá design a provedení zařízení uzpůsobené tomu, aby zařízení odolalo nástrahám tohoto ne vždy zcela vlídného prostředí. Tělo přístroje je vyrobené z plastu a doplněné o gumovou výztuž, díky čemuž by mělo odolat nárazům při pádu z výšky až 70 cm. Krytkami jsou chráněny také konektory. Hmotnost se vyšplhala na 525 gramů.

Pokud se podíváme na technické specifikace, zjistíme, že se jedná o model se sedmipalcovou úhlopříčkou displeje (1024 x 600) poháněný procesorem Intel Atom spolu s 1 GB operační paměti. Dle přání odběratele je možné na tablet nainstalovat operační systém Windows 7 nebo Android. Paměť zařízení je možné volit z běžné flash paměti o kapacitě 4 - 32 GB, případně lze nechat osadit také SSD o kapacitě 128 GB. Mezi další výbavu patří 3G modem, slot pro paměťové karty, kamera na čelní straně, USB 2.0 port a HDMI výstup. Určení přístroje pak bude odpovídat i softwarová výbava, která by měla čítat různé tematické doplňky.

Finální cena přístroje zatím není oficiálně známa, podle odhadů vzhledem k typu zařízení by se však měla být maximální hranice 200 USD (cca 4000 Kč vč. DPH).

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse