Očekávané příjmy z ultrabooků mají výrazně růst

10. 4. 2012 22:17    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Taiwanští ODM výrobci očekávají během následujících měsíců výrazné nárůsty příjmů za vyrobené ultrabooky. Nárůst lze očekávat zejména díky tomu, že společnosti, pro které ultraboky vyrábějí (Hewlett-Packard, Acer, Asustek, Lenovo nebo Toshiba), začnou tyto modely nabízet a prodávat výrazně více, než doposud.

Očekávané příjmy z ultrabooků mají výrazně růst

Až doposud se totiž čekalo na dostupnost nových procesorů Intel Ivy Bridge, na kterých mají být budoucí ultrabooky založeny. Tato situace by se ale měla změnit během dubna, a pak již nic nebude bránit tomu, aby ODM výrobci jako Quanta Computer (výrábí pro HP a Acer), Compal (HP a Acer) Electronics, Wistron (Lenovo, Sony a Acer), Inventec a Pegatron Technology zahájily výrobu nových modelů.

Od výroby ultrabooků si tyto společnosti slibují také zvýšení svých celkových příjmů, které v poslední době jinak spíše klesaly. Nárůst v roce 2011 oproti roku zaznamenala pouze společnost Quanta (z 3,45% na 3,83%), ostatní společnosti si za stejné období pohoršily - Compal o 0,25%, Wistron o 0,7% a Inventec o 1,53%.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse