Sony má notebook s ovládáním ve stylu Kinect

12. 4. 2012 00:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Vaio E Series 14P není nejvýkonnější, nejstylovější ani nejtenčí notebook. Přesto si své zákazníky určitě najde. Zaujme je např. pěkným designem, příjemnými rozměry, velmi slušným výkonem, dlouhou výdrží nebo příjemnou cenou. A také jednou nadějnou inovací, se kterou jsme se u přenosných počítačů až doposud nesetkali.

Sony má notebook s ovládáním ve stylu Kinect

Nové Sony Vaio E Series 14P je 14ti palcový notebook se svěžím designem, díky kterému se bude líbit zejména mladým uživatelům. Ti také ocení slušný výkon v podobě procesoru Intel Core i3 2550M, 4 GB RAM a grafické karty AMD Radeon HD 7670M (s možností přepnutí na integrovaný Intel HD 3000). Pevný disk s rychlostí RPM 5400 nabídne kapacitu 500 GB. I přes dobrý výkon by měl být notebook schopný poskytnout až sedm hodin práce na jedno nabití baterie. O kvalitní podání zvuku by se pak měly postarat vestavěné technologie xLOUD a Clear Phase. Mezi další výbavu patří Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0, HDMI výstup či 4x USB port (2x USB 3.0).

Pojďme však k tomu zajímavějšímu. Díky vestavěné webové kameře (HD rozlišení, snímač typu Exmor) totiž bude možné ovládat některé funkce počítače pohybem ruky podobně jako u čidla Kinect pro herní konzoli Xbox. Pohybem ruky před objektivem kamery bude možné například přeskakovat mezi fotografiemi v galerii, ovládat multimediální přehrávač nebo regulovat hlasitost. Funkce Gesture Control, jak ji Sony nazývá, je v současné době podporována aplikacemi Windows Media Player, Internet Explorer 9, PowerPoint a PowerDVD.

Zákazníci budou moci vybírat z bílého, černého a růžového barevného provedení, v současné době však nejsou známy podrobnější informace o ceně ani dostupnosti tohoto modelu.

Zdroj: en.akihabaranews.com

Krátké zprávy

Diskuse