HP připravuje aktualizovaný Elitebook 8470P s procesory Ivy Bridge

15. 4. 2012 01:53    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Notebooky HP Elitebook jsou v určitých kruzích velmi oceňovanými notebooky přinášející kvalitní zpracování a řadu důležitých profesionálních vlastností. Již brzy se na trh dostane inovovaný model 8470P, který bude vycházet ze svého předchůdce, nabídne však již procesory Intel Ivy Bridge.

HP připravuje aktualizovaný Elitebook 8470P s procesory Ivy Bridge

Právě nová procesorová platforma bude zřejmě tou nejdůležitější inovací, která se oproti současnému modelu odehraje. S velkou pravděpodobností bude dostupný ve variantách s procesory Intel Core i5 a Intel Core i7. O zpracování grafiky se bude starat inovovaný grafický čip Intel HD 4000 (v prvních testech provedených na prototypu zaznamenal Elitebook 8470/ výborný výsledek 4578 bodů v testu PCMark 7). Uživatel bude mít na výběr mezi variantami s HDD i SSD. 14ti palcový displej bude disponovat rozlišením 1366 x 768 bodů nebo 1600 x 900 bodů.

Podobně jako u současného modelu by měla být zachována možnost přidání doplňkové baterie, díky čemuž by měl notebook v kombinaci se základní baterií poskytnout až 32 hodin provozu. Další známé informace hovoří o přítomnosti jednoho páru USB 2.0 portů a jednoho páru USB 3.0 portů, Display Portu, VGA konektoru, čtečky paměťových karet a slotu pro rozšiřující karty typu ExpressCard.

V současné době nejsou známy informace o ceně ani dostupnosti tohoto modelu.

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse