Asus Transformer Pad TF300T se začne prodávat na přelomu dubna a května

16. 4. 2012 02:52    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nový tablet společnosti Asus se systémem Android 4.0, který zaujme svou pozici v nižších cenových hladinách jako levnější alternativa Asusu Transformer Prime, nabídne stejně jako jeho předchůdci možnost připojit externí klávesnici a zařízení používat jako velmi kompaktní 'notebook'.

Asus Transformer Pad TF300T se začne prodávat na přelomu dubna a května

Transformer TF300T toho má mnoho společného s vyšším modelem Transformer Prime (TF200T). Stejně jako on nabídne podobnou konstrukci s možností připojení klávesnice, 10ti palcový displej (ovšem pouze IPS místo Super IPS), operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich i čtyřjádrovou čipovou sadu NVIDIA Tegra 3 (procesor ovšem bude taktovaný na 1,2 GHz oproti 1,3 GHz).

Oproti dražšímu modelu se pak šetřilo zejména na baterii s nižší kapacitou, mírně objemnějším a těžším těle přístroje nebo na blesku fotoaparátu. Dostupné budou varianty s 16 nebo 32 GB uživatelské paměti. Levnější Transformer TF300T bude dostupný ve více barevných variantách.

Zařízení by se mělo začít prodávat i na českém trhu (téměř stejně jako ve zbytku světa) na přelomu dubna a května letošního roku s tím, že k dispozici bude ve dvou variantách. První se bude prodávat bez klávesnice a přijde na zhruba 10 000 Kč vč. DPH, druhá - s klávesnicí - pak přijde na zhruba 12 500 Kč s DPH.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse