Microsoft výrazně zjednoduší značení Windows 8

18. 4. 2012 02:37    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Značení dřívějších verzí operačního systému Windows bylo možná až zbytečně složité a některé uživatele mohlo mást. Proto se Microsoft rozhodl, že u připravovaných Windows 8 situaci výrazně zjednoduší a napodobí tak například Apple, který nabízí jednu verzi systému pro běžné uživatele a druhou verzi pro profesionály. Zcela mimo těchto dvou verzí bude stát verze určená pro procesory na bázi ARM.

Microsoft výrazně zjednoduší značení Windows 8

Značení dřívějších verzí operačního systému Windows bylo možná až zbytečně složité a některé uživatele mohlo mást. Proto se Microsoft rozhodl, že u připravovaných Windows 8 situaci výrazně zjednoduší a nabídne pouze jednu verzi systému pro běžné uživatele a druhou verzi pro profesionály. Zcela mimo těchto dvou verzí pak bude stát verze určená pro procesory ARM.

Podle mluvčího společnosti Microsoft budou tyto tři verze značené jako Windows 8 (pro běžné uživatele), Windows 8 Pro (vyšší verze obohacená o kódování BitLocker, virtualizaci nebo podporu skupinových a doménových práv) a Windows RT pro procesory ARM (tento název se může ještě změnit).

Od současného zažitého modelu se bude lišit zejména verze určená pro zařízení s procesory ARM, jejímž úkolem by mělo být konkurovat tabletům s iOS a Androidem. Zároveň by se však mělo jednat o systém, který si podrží stejné klíčové vlastnosti jako klasické Windows (rozhraní Metro, kancelářský balík Office), zároveň však bude bez problémů běžet na počítačích se slabším hardwarem.

Microsoft však zatím stále nezveřejnil konečné informace o dostupnosti ani cenách svého nového systému. Předpokládá se však, že systém se na trh dostane nejpozději během října s tím, že ceny by měly být podobné svým ekvivalentním variantám u systému Windows 7.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse