Procesory AMD Trinity a Brazos 2 jsou již na cestě

21. 4. 2012 02:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Nejnovější generace APU (kombinace procesoru a grafického čipu) od AMD s označením Trinity a Brazos 2.0 jsou již na cestě k výrobcům notebooků, což značí jediné. Notebooky s novými procesory mohou přijít v nejbližších měsících.

Procesory AMD Trinity a Brazos 2 jsou již na cestě

Tyto čipy patří do rodiny takzvaných APU (Accelerated Processing Unit), což je čip kombinující procesorovou i grafickou část na jednom kousku křemíku, čímž mají zajistit dostatečný výkon při rozumné spotřebě.

Procesory série A nesou označení Trinity a jejich TDP se pohybuje mezi 17 až 35W a přijdou ve dvou nebo čtyř jádrové podobě.

AMD má také nové procesory série C a E, které mají TDP mezi 9 - 18W. Ty nesou označení Brazos 2.0 a jde o dvou jádrové procesory, které najdou umístění především v mini notebookách a tenkých notebookách.

Všechny tyto nové procesory by měly mít dostatek výkonu pro přehrávání 1080p videa a podporují DirectX 11. Nicméně pokud nechcete být výrazně limitováni výpočetním výkonem, měli byste se porozhlénout minimálně po procesorech série E nebo A. Modely série C jsou konkurencí především Atomům od Intelu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse