Apple konvertibilní tablety ani notebooky prozatím nechystá

26. 4. 2012 03:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Spolu s uvedením operačního systému Windows 8 se očekává příliv tabletů a notebooků s různými typy flexibilních konstrukcí. U výrobků společnosti Apple to podle jejího výkonného ředitele Tima Cooka (alespoň prozatím) očekávat nemáme.

Apple konvertibilní tablety ani notebooky prozatím nechystá

Operační systém Windows 8 bude možné nasadit na různých přístrojích včetně notebooků, tabletů a mobilních telefonů. A snahou společností Microsoft a Intel je, aby se výrobci co nejčastěji snažili tyto zařízení všemožně slučovat a překonávat jejich hranice (příkladem mohou být ultrabooky s dotykovými displeji). Pokusy o tyto snahy jsme mohli vidět již u dřívějších přístrojů se systémem Windows 7, zde se však tyto snahy většinou nesetkávaly s příliš kladnou uživatelskou odezvou (o vysoké ceně nemluvě). To vše se budou snažit napravit právě připravované Windows 8, které nabídnou například rozhraní Metro speciálně připravené pro ovládání dotykem.

Touto cestou se však (minimálně v současné době) nehodlá vydat společnost Apple, jejíž nejvyšší představil Tim Cook doslova prohlásil, že nemá smysl kombinovat topinkovač a ledničku. Tím dal jasně najevo, že Apple si nadále bude udržovat oddělenou linii tabletů (iPAD) a počítačů (MacBook a iMac). A to navzdory tomu, že jejich operační systémy se v mnoha ohledech v posledním období podstatně sbližují.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse