HP začíná prodávat ultrabook Envy 4

27. 4. 2012 06:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nový 14ti palcový model, který alespoň v současných konfiguracích neobsahuje nejnovější procesory Intel Ivy Bridge, se začne prodávat nejprve v Číně. Zbytek světa bude následovat později.

HP začíná prodávat ultrabook Envy 4

Envy 4 bude dostupné v několika konfiguracích, v závislosti na kterých se bude měnit použitý procesor, operační paměti i pevný disk (případně SSD). Díky použití nejnovějšího čipsetu Intel bude možné začít plynule osazovat i procesory Ivy Bridge v momentě, kdy budou dostupné. Zajímavou součástí výbavy bude také grafická karta AMD Radeon HD 7670M se 2 GB vlastní paměti. Nijak zajímavě naopak nepůsobí použitý displej s rozlišením 1366 x 768 bodů.

Uživatelé se mohou těšit také na stereo reproduktory s technologií Beats Audio, webovou kameru s rozlišením 720p, dva USB 3.0 konektory a samozřejmě také na bezdrátové technologie Wi-Fi a Bluetooth. Se standardní čtyřčlánkou baterií nabídne tento 1,7 kg těžký ultrabook výdrž přibližně 8,5 hodiny na jedno nabití. Brzy by se na trh měl dostat také ultrabook Envy 6 s 15,6" displejem.

Nejlevnější konfigurace se začnou prodávat za cenu 870 USD (zhruba 17 000 Kč bez DPH), bližší informace o dostupnosti v České republice však zatím nejsou k dispozici.

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse