Origin připravil 11,6'' notebook se čtyřjádrovým Core i7

30. 4. 2012 03:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Až doposud jsme se mohli setkávat s výkonnějšími komponentami pouze ve větších přístrojích, typicky s úhlopříčkou 15,6 a více palců. Zdá se však, že po příchodu platforem Intel Ivy Bridge a NVIDIA Kepler se budeme setkávat s vysokým výkonem i u malých a lehkých notebooků, kterým byl dříve výkonný hardware zapovězen.

Origin připravil 11,6'' notebook se čtyřjádrovým Core i7

Na první pohled by to do notebooku Origin PC EON11-S pravděpodobně nikdo neřekl, ačkoli je pravda, že design může naznačovat, že se bude jednat o něco zajímavé. Ten malý notebook s úhlopříčkou displeje 11,6 palců v sobě však může ukrývat až čtyřjádrový procesor Core i7, 16 GB RAM, 1 TB HDD nebo 512 GB SSD a navíc také dedikovanou grafiku NVIDIA GeForce 650M založenou na architektuře Kepler. Samotné šasi počítače pochází od OEM výrobce Clevo a můžeme se s ním setkat také v případě modelu Maingear Pulse 11.

Konektivitu zajistí vestavěná síťová karta (až 1000 Mbps), Wi-Fi (volitelně i Intel Bigfoot) a Bluetooth 4.0. Konektorová výbava čítá např. dva USB 3.0 porty, HDMI výstup a univerzální čtečku paměťových karet. Díky výkonným, ale zároveň energeticky úsporným komponentám notebook slibuje výdrž až 6,5 hodiny při práci na baterii.

Základní varianta notebooku s dvoujádrovým procesorem Intel Pentium, 4 GB RAM a 320 a GB HDD se bude prodávat za cenu 999 USD (zhruba 20 000 Kč bez DPH). Při osazení těch nejvýkonnějších součástí se samozřejmě vyšplhá podstatně výše. K prvním zákazníkům se notebook dostane již na konci dubna nebo začátkem května.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse