První ultrabook s dokovací stanicí ukázalo Fujitsu

4. 5. 2012 11:17    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Výrobce Fujitsu v Praze představil nové portfolio notebooků, které přinese platformu Intel Ivy Bridge. Mezi nimi jsou také dva ultrabooky z nichž jeden nabídne klasický dokovací konektor. Reálně by se nově ohlášené modely měly na český trh dostat v průběhu června.

První ultrabook s dokovací stanicí ukázalo Fujitsu

První ze zmíněných ultrabooků spadá do nejvyšší kategorie prémiové řady určené pro business. S úhlopříčkou 14 palců, díky svému ultratenkému vzhledu (16 mm), dosahuje hmotnosti pouhých 1,4 kg. Nabízí matný displej, podsvícenou klávesnici, touchpad s multi-gesty a integrovanou funkcí tlačítka myši, HD webkameru a USB nabíjení při vypnutém notebooku. Jeho unikátnost podporuje také vybavenost dokovacím konektorem. Zabezpečení zajišťují systémy Advanced Theft Protection, Computrace BIOS, Full Disk Encryption, TPM modul, Intel vPro technologie a čtečka otisků prstů. Osazen bude procesory třetí generace Intel Core, grafické zpracování zajistí karta Intel HD 4000, která je integrovaná přímo na procesoru. Základní operační paměť a kapacita pevného disku bude uvedena v několika variantách. Konektivita je zajištěna přes 4G/LTE nebo 3G/UMTS, WLAN, Bluetooth, USB 3.0, HDMI a LAN. Prémiová řada ultrabooku LIFEBOOK bude nabízena ve dvou barevných designech – červené a stříbrné barvě.

Druhá novinka se řadí do střední třídy určené pro běžnou práci v kanceláři a zábavu současně. Tento ultrabook má nízkou hmotnost (1,6 kg) a ultratenký design. Je vybaven displejem o úhlopříčce 13,3 palců, HD webkamerou, USB nabíjením a velkým touchpadem. Výrobce uvádí také vysokou kapacita baterií, a to až na 10 hodin provozu. Ultrabook je vybaven procesorem Intel Core třetí generace a grafickou kartou Intel HD 4000. Zabezpečení a ochranu dat před zneužitím zajišťuje technologie Advanced Theft Protection, Computrace BIOS a Kensington Lock zámek. Konektivita je zajištěna přes 3G/UMTS, WLAN, Bluetooth, USB 3.0, HDMI.

Krátké zprávy

Diskuse