Nekompatibilita se staršími aplikacemi bude podle Intelu pro Windows RT problém

13. 5. 2012 02:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Již delší dobu se ví o tom, že Microsoft připravuje speciální edici Windows 8 - bude se nazývat RT - určenou pro zařízení s ARM procesory, tedy např. tablety. Jednou z vlastností této připravované edice však bude nemožnost spouštět software napsaný pro současná Windows. A to bude podle šéfa společnosti Intel pro řadu uživatelů velký problém.

Nekompatibilita se staršími aplikacemi bude podle Intelu pro Windows RT problém

Ačkoli speciální edice Windows 8 RT nabídne např. balík kancelářských aplikací Office, přeci jen se bude v několika ohledech od běžných Windows lišit. Jednou z odlišností bude způsob ovládání, kdy bude použito přepracované rozhraní Metro přizpůsobené pro nejrůznější zařízení s dotykovým displejem. V tomto režimu však bohužel nebude možné používat starší aplikace pro současné Windows, což jistě bude pro řadu uživatelů velmi nepříjemné a upozorňuje na to i CEO Intelu Paul Ottellini, který o tomto problému hovořil v rámci jedné ze svých firemních prezentací.

Další podstatnou nevýhodou je podle Otelliniho absence pokročilých korporátních technologií, která bude v celé řadě situací také podstatným omezením.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse