Až polovina nových mininotebooků by mohla mít pasivní chlazení

20. 5. 2012 02:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Díky tomu, že připracovaná platforma Intel Cedar Trail představující novou generaci procesorů Atom, snižuje své TDP na pouhých 5 W (včetně grafického jádra), bychom se měli v budoucnu setkáat s podstatně větším množstvím mini notebooků s pasivním chlazením. Výhodou bude zejména tichý provoz a možnost počítač bez obav používat například v posteli.

Až polovina nových mininotebooků by mohla mít pasivní chlazení

Procesory určené pro mini notebooky jsou v porovnání s klasickými procesory relativně velmi pomalé. Pro většinu činností, které se na těchto počítačích to však bez problémů stačí a zároveň to přináší celou řadu výhod.

Díky nízké spotřebě totiž může uživatel počítat s dlouhou výdrží při práci na baterie a zároveň také s minimálním produkovaným teplem. S tím úzce souvisí problém chlazení, který je zde podstatně menší, než u výkonnějších notebooků a tudíž by mělo být možné takový počítač uchladit pouze pasivně. Takže ačkoli drtivá většina mini notebooků až do dnešního dne využívala chlazení aktivní metodou, v budoucnu bychom se měli i v této třídě stále častěji setkávat s počítači bez "otravných větráčků."

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse