Přehled připravovaných HP notebooků typu ultrabook

23. 5. 2012 19:30    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost HP připravuje rozšířit portfolio prodávaných notebooků o tenké a lehké modely vybavené nejnovějšími technologiemi Intel. Nabídka obsáhne produkty od domácího použití, přes ultramobilní až po notebooky určené především pro firemní využití.

Přehled připravovaných HP notebooků typu ultrabook

Mezi nové přírůstky patří HP SpectreXT Pro, HP ENVY Ultrabook a HP EliteBook Folio. Všechny spadají do portfolia tenkých a lehkých notebooků HP po boku již prodávaného modelu HP Folio13. HP SpectreXT Pro budou z nejvyšší řady pro zákazníky, kteří vyžadují styl a chtějí to nej co se nabízí. HP ENVY Ultrabook budou spíše masovější pro běžného uživatele s požadavkem na mobilitu. HP EliteBook Folio 9470m je určen především pro firemní uživatele. Od základu byl navržen tak, aby uspokojil jejich nároky.

Testovali jsme: HP Folio13 - se silnou baterií

Mezi hlavními přednostmi modelů HP ENVY a HP SpectreXT Pro výrobce udává např. Beats Audio, duální reproduktory a subwoofer. Potěší volitelně podsvícené klávesy, které pomáhají při práci s počítačem v nedostatečně osvětleném prostředí.

HP ENVY je tenký 19,8mm a váží od cca 1,79 kg. Je vybaven na dotek měkkým, protiskluzovým povrchem v červené barvě, díky němuž je snadno uchopitelný i přenosný. S obrazovkou o úhlopříčce 39,6cm (15,6”) je osazen nejnovějším procesorem Intel Core. Udaná výdrž baterie až 9 hodin podle výbavy a způsobu použití. Bude vybaven pamětí mSATA SSD pro systém a dalším klasickým HDD pro pracovní data. Kromě Beats Audio má duální reproduktory a subwoofer.

Nový HP EliteBook Folio 9470m bude první Ultrabook od HP, který nabízí styl a nízkou váhu bez nutnosti slevit z funkčnosti, na které většina IT oddělení trvá. Nabídne obrazovku o úhlopříčce 35,6cm (14”) a a váhu od cca 1,58 kg. Bude osazen všemi hlavními porty a nabídne konektivitu, kterou potřebuje firemní uživatel, včetně zabudovaného bezdrátového připojení WAN, plnohodnotného Ethernetu, VGA, DisplayPort a USB 3.0, čtečku Smart Card, čtečku otisků prstů, bezpečnostní čip TPM. Firemní dokovací stanice nabídne připojení více displejů, integrované dobíjení a rozšířené porty pro práci v kancelářském prostředí.

K HP SpectreXT Pro je výrobce zatím nejstručnější. Uvádí funkčnost v ultramobilním a ultrastylovém notebooku. Určen má být pro firemní uživatele, kteří vyžadují styl. Tento notebook bude osazen bezpečnostním čipem TPM a SSD. Obsahovat budou samozřejmě nové procesory a čipsety Intel z řady Ivy Bridge.

Ceny a dostupnost

HP SpectreXT Pro bude na českém trhu dostupný od června 2012 za doporučenou koncovou cenu 29 900 Kč bez DPH.

HP ENVY Ultrabook (15,6”) bude na českém trhu dostupný od června 2012 za doporučenou koncovou cenu od 16 590 Kč vč. DPH.

HP EliteBook Folio 9470m bude na českém trhu dostupný od října 2012. Cena zatím nebyla stanovena.

Krátké zprávy

Diskuse