Vývojáři WebOS 'utíkají' z HP ke Googlu

26. 5. 2012 03:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost HP se přestala výrobou a vývojem hardwaru se systémem webOS zabývat již loni, na samotném operačním systému však v určité podobě pracuje doposud. Poslední dobou však dochází k dalšímu snižování počtu pracovníků, protože se HP celkově chystá propustit na 27 000 lidí. Je tedy logické, že určité změny postihnou i tým okolo WebOS.

Vývojáři WebOS 'utíkají' z HP ke Googlu

A první odchody na sebe skutečně nenechaly dlouho čekat. Několik lidí z týmu podílejícího se na vývoji aplikačního frameworku Enyo založeného na HTML5 včetně vedoucího tohoto projektu Matta MCNultyho totiž odchází do Googlu. Zatím není zřejmé, co přesně zde budou zastávat, ale pravděpodobně se zapojí do vývoje systému Android. Na tom již pracuje i Matias Duarte, který se podílel na vývoji webOS ještě v dobách samotného Palmu, tedy předtím, nežli jej pohltila společnost HP.

Na druhou stranu to však neznamená, že by HP s webOS končilo nadobro. Pravdou však je, že systém (nyní dostupný jako open-source), který mohl být velmi zajímavou alternativou k Androidu, Tizenu nebo dokonce i iOS či Windows 8 skomírá, a pokud se nestane něco zásadního, budou jej brzy využívat již jen největší nadšenci a fandové.

Zdroj: liliputing.com

%text_footer

Krátké zprávy

Diskuse