Sony uvádí svůj první ultrabook Vaio T13 a několik dalších novinek

5. 6. 2012 04:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Sony s uvedením svého první ultrabooku příliš nespěchala, na rozdíl od většiny ostatních výrobců jej totiž uvádí až nyní. Jeho výhodou je však přítomnost nových procesorů Ivy Bridge a také (alespoň v zahraničí) rozumně nastavená cena. Kromě nového ultrabooku představilo Sony také čtyři 'běžné' notebooky z řady Vaio E.

Sony uvádí svůj první ultrabook Vaio T13 a několik dalších novinek

Sony Vaio T13 je designově podobné dříve představenému Vaiu Z. Pochlubit se může kromě nových procesorů Ivy Bridge (v základu Core i5-3317U s frekvencí 1,70 GHz) také 13ti palcovým displejem (lesklý, 1366 x 768 bodů) nebo 500 GB SSD s 32 GB flash oddílem (k dispozici budou rovněž varianty s klasickými SSD). Ve výbavě samozřejmě nechybí Wi-Fi, Bluetooth, HDMI nebo USB 3.0. Cena novinky byla stanovena na 800 USD (zhruba 16 000 Kč bez DPH).

Kromě Vaia T13 u Sony oživili také řadu svých běžných notebooků Vaio E. Nově se do ní zařadily čtyři modely, které kromě inovovaného designu a mírně vylepšené hardwarové výbavy nabídnou také např. podsvícení klávesnice nebo možnost pracovat již dvě vteřiny po otevření víka. Nejzajímavější pravděpodobně bude model E14, který by měl nabídnout vylepšené zvukové schopnosti a volitelně také software pro vytváření hudby LL Cool J.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse