Fujitsu a Lenovo budou používat SSD od SanDisku

8. 6. 2012 03:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Zdá se, že s paměťovými úložišti SanDisk se budeme setkávat stále častěji. V nejbližší době se s nimi totiž setkáme např. v nových ultraboocích Fujitsu nebo v sérii Lenovo ThinkPad Edge. Kromě přenosných počítačů si však SanDisk dělá ambice i v pamětích pro mobilní telefony.

Fujitsu a Lenovo budou používat SSD od SanDisku

Společnost Fujitsu se svých nových ultraboocích využívá paměťové řešení iSSD s kapacitou 32 GB. Malé "i" v názvu znamená, že flash paměť doplňuje speciální software Condusiv Technologies ExpressCache, který by se měl postarat o rychlejší start operačního systému i rychlejší spouštění aplikací.

Dalším výrobcem, který vsadí na SSD od SanDisku, je Lenovo. To do svých modelů ThinkPad Edge E430 a E530 osadí 16 GB mSATA moduly rovněž doplněné o speciální software Condusiv Technologies ExpressCache.

Vedle SSD pamětí pro počítače se SanDisk prosazuje také v kategorii tzv. eMMC flash pamětí pro mobilní telefony. V současné době pokrývá zhruba 25% celkové produkce s tím, že lepší je pouze společnost Samsung. V roce 2013 by mělo tento typ paměti využívat až 80% všech chytrých telefonů.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse