SSD se stávají díky klesajícím cenám stále oblíbenější

23. 6. 2012 00:57    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

SSD byly po dlouhou dobu výsadou dražších notebooků, za což mohla zejména jejich vysoká cena a v porovnání s klasickými HDD také podstatně menší kapacita. I díky vysokým cenám HDD se ale SSD úložiště stávají stále oblíbenější a pomalu pronikají také do notebooků z nižších cenových sfér.

SSD se stávají díky klesajícím cenám stále oblíbenější

Zajímavé informace o cenách SSD disků přináší společnost Camelegg, která se jejich sledováním zabývá již delší dobu. Vezměme si např. Intel 510 v kapacitě 240 GB - jeho cena poklesla za posledních dvanáct měsíců o výrazných 100 USD. Pro další příklady není potřeba chodit daleko - 240 GB varianta SSD Corsair Force Series GT se nyní prodává levněji o celých 150 USD. Do třetice můžeme zmínit např. Vertex 3 SSD - před rokem stál model s kapacitou 240 GB přes 500 USD. Nyní se prodává za zhruba 200 USD.

V podobném stylu klesají samozřejmě i ceny jiných modelů, díky čemuž se SSD úložiště stávají dostupná pro stále více uživatelů, a již zdaleka nejsou pouze výsadou pro "geeky" nebo profesionály, kteří neváhají za zrychlení počítače utratit vysoké částky.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse