Fujitsu a Kapsch BusinessCom se dohodli na ukončení servisního partnerství. Zeptali jsme se proč.

29. 6. 2012 15:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnosti Fujitsu Technology Solutions a Kapsch BusinessCom ukončují spolupráci v oblasti servisu výpočetní techniky ke dni 30. 6. 2012. Oficiální zpráva z Fujitsu neříkala proč se tak děje, proto jsme se zeptali na doplňující informace.

Fujitsu a Kapsch BusinessCom se dohodli na ukončení servisního partnerství. Zeptali jsme se proč.

Z tiskové zprávy zaslané firmou Fujitsu jsme se dozvěděli, že i přes pokračující úspěšnou spolupráci v ostatních oblastech ukončují společnosti Fujitsu Technology Solutions a Kapsch BusinessCom smlouvu o servisním partnerství v oblasti servisu výpočetní techniky ke dni 30. června 2012. Do konce června bude Kapsch poskytovat servis standardním způsobem pro všechny zákazníky, kteří jej o to požádají, v průběhu měsíce července pak dojde k dokončení všech dříve otevřených zakázek.

Ukončení servisní spolupráce proběhlo po vzájemné dohodě a v zájmu hladké změny všech servisních procesů, které z této skutečnosti vyplývají, je řízena ve spolupráci obou společností.

Ve Fujitsu jsme se zeptali, co je k tomuto kroku vedlo a dostalo se nám následující odpovědi: Vzhledem k tomu, že s nástupem nových produktů Fujitsu "Made in Japan" se nám výrazně snížila poruchovost a tím i počet servisních zásahů, byla kapacita servisních středisek značně naddimenzovaná. Zároveň, pro společnost Kapsch BusinessCom již nebyl základní záruční servis klíčovou oblastí jejich podnikání. Proto se obě společnosti domluvili na ukončení servisní spolupráce v této oblasti. Proto také společnost Fujitsu do budoucna neplánuje další navyšování servisní kapacity. Servisní zakázky, které do konce června řeší společnost Kapsch BusinessCom budou rozděleny mezi stávající celoplošné servisní partnery, kterými jsou:

  • Fujitsu Technology Solutions s.r.o. (vlastní servis Fujitsu) pro servery a datová úložiště
  • CDC data s.r.o. pro servery a datová úložiště, osobní počítače a notebooky
  • S&T CZ s.r.o. pro servery, osobní počítače a notebooky.

Fujitsu vyrábí notebooky, které na sobě nenesou text "Made in China". Fujitsu je japonská firma a na spodku jejich notebooků, určených pro evropský trh, povětšinou naleznete nápis "Made in Germany", případně “Made in Japan“.

Notebooky Fujitsu monotované v Japonsku

LIFEBOOK T901, LIFEBOOK T730 / T731, LIFEBOOK T580, STYLISTIC Q550, LIFEBOOK P770/P771, LIFEBOOK S761, LIFEBOOK E751/E781, LIFEBOOK S751/S781

Notebooky Fujitsu monotované v Německu

CELSIUS H700, LIFEBOOK NH570/NH751, LIFEBOOK A(H)530/A(H)531, LIFEBOOK LH530/LH531, LIFEBOOK SH531

Krátké zprávy

Diskuse