Ultrabookům se daří, předpoklady však zatím nenaplňují

29. 6. 2012 00:01    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

I přes propad celkových prodejů notebooků se ultrabooky neprodávaly špatně, podle výrobců se jim podařilo ve vyšších cenových kategoriích úspěšně uchytit. V kategorii notebooků v ceně nad 700 USD tvořily ultrabooky 11% prodejů.

Ultrabookům se daří, předpoklady však zatím nenaplňují

V kategorii notebooků s cenou nad 900 USD byl dokonce zaznamenán nárůst - o 39 %. Celkově však notebooky jako takové zaznamenaly v prvních pěti měsících letošního roku propad prodejů o 17 %.

Průměrná cena prodaného notebooku se systémem Windows je však mnohem nižší - činí 510 USD. I to je jedním z důvodů, proč se výrobci v současné době snaží na trh dostat i levnější varianty ultrabooků, které budou moci cenou soupeřit s klasickými přenosnými počítači. Průměrná cena ultrabooku zatím příliš neklesla a jedná se o částku 885 USD.

Ačkoli se tedy ultrabookům celkem daří, nenaplňují očekávání, která do nich Intel vkládal. Ten očekával, že by ultrabooky mohly tvořit až 40% z celkového počtu všech prodaných notebooků. Podle předpovědí se však na tuto úroveň dostanou nejdříve v roce 2015.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse