USB flash disk Kingston DataTraveler Locker+ G2 chrání data šifrováním

12. 7. 2012 20:19    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Kingston oznámil uvedení druhé generace USB flash disků se zabezpečením DataTraveler Locker+ G2. Lze jej používat jak na počítačích s operačním systémem Mac OS X, tak Windows, přičemž veškerá data jsou zabezpečena pomocí šifrování na hardwarové úrovni.

USB flash disk Kingston DataTraveler Locker+ G2 chrání data šifrováním

Při prvním použití uživatelé nastaví heslo pro přístup a dále mohou již disk používat způsobem plug-and-play, aniž by bylo nutné instalovat dodatečný software nebo disk dělit na diskové oddíly (partitions). USB flash disk DataTraveler Locker+ G2 je dále vybaven správcem hesel, jenž uživatelům umožňuje ukládat přihlašovací jména a hesla pro 20 různých účtů. Disk se uzamkne a přeformátuje po 10 zadáních neplatného přístupového hesla.

USB disk DataTraveler Locker+ G2 je k dispozici v provedení s kapacitami 4 GB, 8 GB, 16 GB a 32 GB. Vztahuje se na něj pětiletá záruka a bezplatná technická podpora.

Jediné co bych disku vytkl, je rozhraní USB 2.0 s udávanými rychlostmi 10 MB/s čtení a 5 MB/s zápis. Většina nových modelů notebooků již disponuje rozhraním USB 3.0, které je několikanásobně rychlejší. U variant 4 a 8 GB není nižší rychlost fatální problém, ale u verze 16 a 32 GB se již nepříjemně projeví. Doporučené koncové ceny jsou cca dvojnásobné oproti nešifrovaným a pohybují se v rozmezí od 289,- Kč za 4GB variantu až po 1.335,- Kč za 32 GB variantu.

Krátké zprávy

Diskuse