Fujitsu nabídne tablety s procesory Intel a klasickou klávesnicí

20. 7. 2012 14:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost Fujitsu představila hybridní tablet STYLISTIC Q702, který lze připojením klávesnice kdykoliv konvertovat na notebook. Dalším strojem v nabídce je přepracovaná řada konvertibilních notebooků LIFEBOOK T902 s otočným LCD.

Fujitsu nabídne tablety s procesory Intel a klasickou klávesnicí

Dlouhou výdrž zařízení STYLISTIC Q702 zajišťuje druhá baterie v klávesnici. Tělo tabletu je vyrobeno z lehké a odolné slitiny hořčíku. Antireflexní obrazovka je dobře čitelná i na přímém slunečním světle. Bez klávesnice má hybridní tablet STYLISTIC Q702 hmotnost 850 gramů. Tablet bude dodáván i s vestavěnou podporou rozhraní 3G/UMTS nebo 4G/LTE pro přenos mobilních dat.

„Hybridní tablet Fujitsu STYLISTIC Q702 nabízí to nejlepší z obou světů – přenosnost a snadné použití tabletu, což jsou vlastnosti, které se skvěle hodí k prezentaci obsahu, a připojitelnou klávesnici, jejíž pomocí lze zařízení konvertovat na notebook s plnohodnotnou klávesnicí. Uživatelům klávesnice usnadní především vytváření obsahu, například při práci s tabulkami nebo při úpravách obchodních nabídek,“ uvedl Jan Šplíchal, produktový a PR manažer Fujitsu Technology Solutions Česká republika.

Zařízení je vybaveno inteligentními funkcemi zabezpečení včetně biometrického snímače otisků prstů, podpory technologie Computrace, zabezpečení pevného disku a systému BIOS heslem, integrovaného modulu TPM (Trusted Platform Module) a technologií Intel Anti-Theft. Poháněn je procesory Intel Core třetí generace i3 a i5, volitelně s technologií Intel vPro.

Pro náročnější uživatele společnost Fujitsu představila také přepracovanou verzi konvertibilního notebooku LIFEBOOK T902 určeného pro mobilní uživatele, kteří potřebují vyšší výkon, než poskytují běžné tablety. Nová řada LIFEBOOK T navazuje na více než dvacetiletou tradici notebooků. Nabízí duální digitizér s podporou více dotyků na novém displeji bez rámečku. LIFEBOOK T je lehčí a tenčí než předchozí modely a má řadu nových vlastností, jako například displej, kterým lze otáčet v obou směrech.

Podrobné údaje k parametrům tabletu STYLISTIC Q702

  • Dokovací stanice s klávesnicí, čtyřčlánkovou baterií a rozšiřujícími porty, včetně portu sítě LAN (RJ-45) a podpory externího displeje (VGA)
  • 11,6" antireflexní displej s podsvícením LED, technologií IPS, duálním digitizérem a podporou více dotyků optimalizovaný pro ovládání perem i dotyky
  • Rozhraní USB 2.0 a 3.0, HDMI, rozšiřující porty SD/SDHC na tabletu
  • Volitelně podpora širokopásmového mobilního připojení 3G/UMTS nebo 4G/LTE (podpora se může lišit v závislosti na regionu)
  • Akcelerometr, gyrometr, magnetometr a snímače okolního světla přispívající k plynulé práci s počítačem
  • Přední a zadní webová kamera se dvěma mikrofony umožňující pořádání videokonferencí
  • Úložiště až 256 GB (bez plného šifrování disku) a 128 GB (s plným šifrováním disku)
  • Intel® HD Graphics 4000
  • Integrovaný 4GB modul DDR3

Cena a dostupnost

Hybridní tablet STYLISTIC Q702 bude v Česku dostupný od podzimu tohoto roku. Doporučená cena začíná na 28.000,- Kč. Notebook LIFEBOOK T 902 bude v prodeji od konce srpna, jeho prodejní cena startuje na 40.000,- Kč.

Krátké zprávy

Diskuse