WiFi router NETGEAR JNR3210 nabízí odnímatelné antány, USB a pokročilé funkce

19. 7. 2012 14:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost NETGEAR uvedl na český a slovenský trh gigabitový router JNR3210 s dvěma odnímatelnými 2dBi anténami, procesorem 620 MHz, pamětí 8/128 MB, USB portem pro sdílení datových médií, tiskáren či multifunkcí a hudby.

WiFi router NETGEAR JNR3210 nabízí odnímatelné antány, USB a pokročilé funkce

Díky kompatibilitě s Wireless-N300 standardem poskytuje rychlost až 300 Mbit/s. Aantény jsou odnímatelné, takže je lze nahradit výkonnějšími modely. Díky funkci NETGEAR Fast Lane mohou uživatelé v případě potřeby upřednostnit provoz konkrétního počítače.

Model JNR3210 je vybaven i USB portem, jehož prostřednictvím lze připojit externí USB datová úložiště a sdílet data mezi všemi uživateli sítě, případně zapojit do USB tiskárnu či multifunkci (MFP) a bezdrátově tisknout. Uživatelé mají možnost připojit do USB rozhraní routeru i USB reproduktory a přehrávat jejich prostřednictvím písničky z zařízení připojených v síti.

Prostřednictvím funkce NETGEAR Downloader lze stahovat soubory z internetu bez použití PC; podporovány jsou kanály BitTorrent, HTTP i FTP. Rychlost stahování je technologicky omezena na 3MB/s (del údaje výrobce jde o nejvyšší hodnotu v dané třídě).

Ve výčtu bezpečnostních protokolů nechybí kromě obligátního WEP ani mnohem modernější a bezpečnější WPA i WPA2 včetně PSK. Zařízení podporuje funkci rychlého nastavení zabezpečení Wi-Fi Protected Setup (WPS). Rodiče nebo třeba IT administrátoři mohou využívat funkci Live Parental Controls pro blokování zvoleného internetového obsahu či aplikací a získání přehledu o aktivitách uživatelů na internetu.

Kromě modelu JNR3210 s odnímatelnými anténami mají zákazníci nově k dispozici rovněž Wi-Fi router NETGEAR JNR3000, který se liší pouze integrovanými anténami a neobsahuje USB rozhraní.

Cena a dostupnost

Gigabitový Wi-Fi router NETGEAR JNR3210 je již v prodeji v sítí všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR, stejně jako model JNR3000. Doporučená koncová cena je stanovena na 1 600 Kč s DPH v případě routeru JNR3210, resp. 1 250 Kč s DPH v případě modelu JNR3000.

Krátké zprávy

Diskuse