Procesory Intel Clover Trail nejsou optimalizovány pro Android

24. 7. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Chystané procesory Intel Clover Trail, určené pro tablety, jsou optimalizovány především pro Windows 8, podpora systému Android je stále nejasná.

Procesory Intel Clover Trail nejsou optimalizovány pro Android

Procesory Intel Clover Trail mají na trh přijít s vydáním nových Windows 8 a dle Intelu se chystá minimálně 20 tabletů s procesory Intel a systémem Windows 8.

Dle známých informací Intel usilovně spolupracoval s Microsoftem na optimalizaci procesorů pro nové Windows a již bylo demonstrováno několik tabletů s těmito procesory a W8, ale doposud jsme neviděli žádný tablet s procesory Intel Clover Trail a systémem Android.

Přestože Intel systém Android podporuje, není strategie společnosti na poli tabletů s Androidem známa. Byl si již představen prototyp tabletu s Androidem, ten však byl poháněn procesory s kódovým označením Medfield, který je použit například i v telefonech Lenovo.

Zda se tablety s procesory Intel omezí pouze na Windows nebo se objeví i kousky se systémem Android ukáže až čas, nicméně můžeme očekávat, že se konečně objeví více konkurentů dominantního iPadu.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse