Intel vyzkoumal, že na sociální sítě je vhodnější notebook než chytrý telefon

29. 7. 2012 18:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Které mobilní zařízení je vhodnější pro správu obsahu sociálních sítí, dotazoval se více než 4000 respondentů průzkum společnosti Intel. Ukázalo se, že více než 72 % dotazovaných v devíti zemích včetně České republiky preferuje notebooky před chytrými telefony. Myslí si to také tři čtvrtiny českých respondentů.

Intel vyzkoumal, že na sociální sítě je vhodnější notebook než chytrý telefon

Používáte při správě svých účtů na sociálních sítích notebook nebo chytrý telefon? Na to se 4374 respondentů zeptala společnost Intel. Ukázalo se, že 72 procent dotazovaných preferuje notebook, neboť jim umožňuje plnohodnotnou uživatelskou zkušenost, rychlejší zadávání nových statusů či pohodlnější správu několika sociálních profilů. O tom, že notebook je na sociální sítě vhodnější, je přesvědčeno 75 procent Čechů. Společnost Intel průzkum uspořádala v devíti zemích Evropy a Blízkého východu.

V průzkumu se Intel také dotazoval, co by se mělo zlepšit u současných notebooků, aby je uživatelé mohli ještě lépe využívat pro aktualizace statusů na sociálních sítích. Dotazovaní by nejvíce ocenili větší výdrž na baterii (47 %) a rychlejší start (45 %). Více než třetina respondentů uvedla, že s tenčím nebo lehčím notebookem by na sociální sítě chodili přes svůj přenosný počítač častěji. A to je voda na mlýn Intelu, který tvrdí, že právě kvůli této poptávce mezi spotřebiteli stanovil novou definici ultra tenkých a rychlých notebooků, kterým říká Ultrabook.

Naši zdatní čtenáři již vědí, že největší službu při zrychlení startu notebooku udělá instalace SSD disku, který lze doinstalovat i do starších typů notebooků. Kdo nechce investovat do SSD disku, může si probuzení notebooku urychlit jeho uváděním do "Režimu spánku" (pozor, neplést s "Režimem hibernace") namísto běžného vypínání. Probuzení notebooku z tzv. "Režimu spánku" je výrazně rychlejší než načítání celého OS z HDD nebo i SSD.

Krátké zprávy

Diskuse