NVIDIA Tegra přinese bezdrátový přenos obrazu a zvuku

28. 7. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost NVIDIA připravuje u své platformy Tegra podporu technologie Miracast, která umožní přenášet obraz i zvuk z mobilního telefonu či tabletu rovnou na moderní HDTV televizory a další kompatibilní přístroje. Kromě NVIDIE nabídnou podporu technologie Miracast např. Qualcomm a Texas Instruments.

NVIDIA Tegra přinese bezdrátový přenos obrazu a zvuku

Miracast je nový standard bezdrátového přenosu obrazu, který byl letos na jaře schválen Wi-Fi aliancí, což je konsorcium, které má na starosti standardy související s technologií Wi-Fi. Tato technologie by v budoucnu mohla zcela nahradit HDMI kabely, které se za tímto účelem používají nyní.

Právě podpora ze strany NVIDIE by mohla znamenat pro tento nově vzniklý standard značnou naději na úspěšné rozšíření. Navíc se zdá, že jeho implementace by nemusela být až tak složitá, a že bychom se jí mohli dočkat ještě u přístrojů se současnou Tegrou 3. Nutným předpokladem je ale i podpora z druhé strany, tedy od výrobců televizorů, projektorů atd.

Miracast ovšem není jedinou technologií pro bezdrátový přenos obrazu. Konkurenci, dnes již běžnou používanou, tvoří např. Intel a jeho technologie Wi-Di nebo Apple se svou technologií AirPlay.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse