Intel nastíní budoucí trendy v kategorii ultrabooků

30. 7. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Na Taiwanském sympoziu, kam byli pozváni všichni významní producenti ultrabooků, bude Intel předvádět nové technologie, které by chtěl v této třídě počítačů prosadit. Bude se jednat zejména o nové typy displejů (IGZO a PenTile panely s vysokým rozlišením), procesory Hasswell, nové typy operačních pamětí i SSD disků apod. Hlavním cílem je vylepšení ultrabooků a zvýšení jejich prodejů.

Intel nastíní budoucí trendy v kategorii ultrabooků

Intel totiž nemůže být spokojený, Apple v současné době v souhrnu prodává více svých MacBooků Air, než se prodá dohromady všech ultrabooků. A pokud k tomu přičteme vliv iPADu a dalších tabletů, zjistíme, že prodeje spíše stagnují. Je tak nasnadě, že Intel spolu s dalšími výrobci se na tuto situaci snaží zareagovat.

Jednou ze změn, která nás v následujících měsících nemine, bude přechod na nové procesory Haswell a zejména pak příchod Windows 8, které přinesou řadu dalších novinek včetně lepšího dotykového ovládání. Chystají se ale i další změny. Velmi nadějně se tváří zejména nové zobrazovací technologie společností Sharp a Samsung, které z méně známých společností doplňují např. Stanley Electric nebo 3M. Těšit se můžeme na vysoké rozlišení, věrnější podání barev, rychlejší překreslování a nižší spotřebu.

Na konferenci bude ale k vidění mnohem více. Řada společností zde představí různá paměťová řešení včetně nejmodernějších SSD, dostat by se mělo i na inovované RAM (non-volatile) a případně i DRAM moduly, a dále i na různá GPS, hlasové ovládání, webové kamery, vylepšené touchpady a velmi pravděpodobně i modernější akumulátory (hovoří se o tzv. FLBC, tedy lithium-keramických bateriích) apod.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse