Microsoft bude prodávat myši a klávesnice pro Windows 8

31. 7. 2012 20:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost Microsoft představila dvojici zcela nových řad příslušenství, které jsou od základů navrženy pro využití všech nových funkcí nové generace operačního systému Windows 8. Produktové řady Wedge a Sculpt jsou určeny k využití na kancelářském nebo domácím stole, resp. na cestách.

Microsoft bude prodávat myši a klávesnice pro Windows 8

Obě řady shodně nabídnou samostatnou myš s technologií snímání Bluetrack a klávesnici s podporou bezdrátové technologie Bluetooth. Uživatelům tak odpadá starost o neustálé přenášení USB přijímačů připojených do těla notebooku.

Myš Wedge Touch Mouse je navržena jako doplněk pro ultrabooky, budoucí majitele tabletů s Windows 8 a uživatele na cestách. Sculpt Touch Mouse je navržena pro použití v kanceláři nebo domácnosti a nabídne ergonomický design pro praváky i leváky. Obě myši umožňují pohyb v dokumentech ve všech čtyřech směrech. Wedge Touch Mouse bude k dispozici v prodeji za odhadovanou maloobchodní cenu 1.790,- Kč, Sculpt Touch Mouse 1.290,- Kč.

Klávesnice Wedge Mobile Keyboard je navržena pro využití s tablety. V balení je standardně vybavena pevným pogumovaným krytem. Ten vedle ochranné funkce při přepravě, může uživatel v půli ohnout a využít jej jako stojánek tabletu. Cena kompletu 1.990,- Kč. Sculpt Mobile Keyboard za 1.290,- Kč má být využitelný pro práci v kanceláři nebo domácnosti, ale i na cestách.

V souvislosti s uvedením Windows 8 nabídne Microsoft skrze softwarovou aktualizaci novou sadu gest pro dříve uvedený model Microsoft Touch Mouse. Pohyb jedním prstem znamená posun obsahu na obrazovce ze strany na stranu, případně nahoru, dolů a zpět. Gesta dvěmi prsty umožní správu otevřených oken (aplikací) a jejich přepínání. Použití tří prstů zahájí zoom. Gesta palcem přepínají spuštěné aplikace.

O dostupnosti jednotlivých produktů řady Wedge a Sculpt bude společnost Microsoft teprve informovat, ale je nasnadě, že přijdou společně s uvedením nového operačního systému Windows 8.

Krátké zprávy

Diskuse