Další průzkum Intelu říká, že přijít na dovolené o notebook je horší než ztratit snubní prsten

6. 8. 2012 19:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Intel si libuje v průzkumech a přichází s dalšími výsledky podle nichž se 87 % mladých Američanů na cestách cítí pohodověji, když své mobilní miláčky mají s sebou. Téměř čtyři pětiny (77 %) dotazovaných přiznává, že ztrátou svého mobilního zařízení na dovolené by utrpělo větší stres než při ztrátě snubního prstenu.

Další průzkum Intelu říká, že přijít na dovolené o notebook je horší než ztratit snubní prsten

„Stále více platí, že v zavazadle lidí chystajících se na dovolenou nesmí chybět nějaké technologické zařízení. Pouto mezi cestovateli a jejich ultrabooky, notebooky a tablety se za několik uplynulých let významně prohloubilo s tím, jak doslova explodovalo množství na webu dostupných informací, zábavy a služeb,“ řekl Pavel Svoboda, PR manažer společnosti Intel. Pryč jsou dny, kdy lidé pojímali dovolenou jako útěk od každodenního života, poněvadž stále více z nich touží sdílet své zážitky a zkušenosti v reálném čase a využívat technologie pro svoji zábavu a komunikaci. Například tři čtvrtiny dotazovaných využívají počítače a tablety i během dovolené ke kontaktu s rodinou a přáteli, dokládá Pavel Svoboda.

Bezmála polovina cestovatelů (46 %), z toho 63 % mladšího věku, přiznává, že je ochotna dělat ústupky ve svém pohodlí a osobní hygieně ve snaze připojit svůj počítač či tablet k elektrické zásuvce. V praxi to znamená, že si podle dostupnosti zásuvek vybírají restauraci či kavárnu, či jim dokonce nevadí sedět na zemi vedle zásuvky. 64 % respondentů průzkumu již na dovolené obětovalo svůj osobní vzhled ve prospěch digitálního zařízení, které v zavazadle dostalo přednost před kulmami, kosmetickými potřebami a módními doplňky, krémy na opalování, šaty, či dokonce botami.

Krátké zprávy

Diskuse