ARM uvádí nové grafické čipy pro chytré telefony a tablety

10. 8. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Segment mobilních grafik již zdaleka není okrajovým trhem, o čemž svědčí i velký zájem společností jako Qualcomm, Imagination Technologies či NVIDIA, které se snaží neustále inovovat svá mobilní grafická řešení pro telefony a tablety. Naposledy to však byla společnost ARM, která nově uvedla tři grafické čipy z řady 'Midgard'.

ARM uvádí nové grafické čipy pro chytré telefony a tablety

První z nových čipů s označením T624 disponuje čtyřmi grafickými jádry a je určen zejména pro chytré telefony nebo tzv. "smart TV." Čip T628 má pak až osm jader a stejně jako první varianta míří do chytrých televizorů a smartphonů. Třetí novinka s názvem T678 disponuje osmi grafickými jádry a setkávat bychom se s ní měli zejména v tabletech.

Všechny tři nové čipy podporují nejnovější standardy včetně OpenGL ES 3.0 a Direct X11 (což je obzvláště důležité, protože díky tomu budou moci být osazovány i do zařízení s Windows 8 RT). S novými grafickými čipy počítá také např. Samsung, který je využívá v kombinaci s procesory Exynos ve svých chytrých telefonech a tabletech.

Zdroj: www.dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse