Intel pracuje na bezdrátovém dobíjení, dočkat bychom se mohli již příští rok

13. 8. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

O tom, že Intel pracuje na vlastní technologii bezdrátové dobíjení chytrých telefonů prostřednictvím ultrabooků, se mluví již delší dobu. Podle posledních informací bychom se však mohli dočkat prvních zařízení s podporou této technologie již ve druhém pololetí příštího roku.

Intel pracuje na bezdrátovém dobíjení, dočkat bychom se mohli již příští rok

Intel není první společností, které na technologii bezdrátového nabíjení pracuje. Již dříve s ní přišel Palm u svých telefonů Treo, a své telefony s bezdrátovým nabíjením představil již i operátor NTT Docomo nebo společnost Sharp. Poslední dvě jmenované společnosti využívali standardu Qi konsorcia Wireless Power, ale ceny těchto řešení byly příliš vysoké na to, aby se rozšířily mezi běžné uživatele. Své řešení pro bezdrátové nabíjení založené na magnetické indukci chystá i Samsung, představení však nakonec přesunul z původně plánovaného letošního léta na konec roku.

V případě společnosti Intel bude jako zdroj napájení sloužit ultrabook, ze kterého bude bezdrátově dobíjen chytrý telefon položený v jeho blízkosti. Podle společnosti Intel by nemělo být toto řešení energeticky náročné a telefon by navíc nemusel být položen v nějaké přísně vyžadované poloze. Řešení společnosti Intel by navíc ale nemělo být náročné ani po ekonomické stránce. Intel také pracuje na obslužném softwaru, který bude mít celý nabíjecí proces včetně s tím souvisejících záležitostí "pod palcem."

Velmi pravděpodobné je, že se této technologie nedočkáme v připravované platformě Intel Haswell, ale spíše později. První zařízení s touto technologií by se na trhu mohla objevit ve druhé polovině příštího roku.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse