NVIDII se ve druhém čtvrtletí dařilo

12. 8. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Jednomu z největších producentů grafických čipů na světě, společnosti NVIDIA, se druhé čtvrtletí letošního roku ekonomicky vydařilo. Kromě úspěšných grafických karet pro desktopové počítače i notebooky za to může také trpělivost v segmentu mobilních telefonů a tabletů, kde se nyní začíná NVIDIA také výrazněji prosazovat.

NVIDII se ve druhém čtvrtletí dařilo

Druhé čtvrtletí roku 2012 zakončila NVIDIA se ziskem 119 milionů USD, celkové příjmy společnosti za toto období se pak vyhouply přes miliardu USD (přesně to bylo 1,04 miliardy). Zisk společnosti se zvýšil oproti předchozímu čtvrtletí téměř na dvojnásobek, i když celkové příjmy vzrostly pouze nepatrně.

Za zvýšením příjmů stojí zejména výraznější rozšíření platformy Tegra 3, která se postupně dostává do stále většího množství telefonů a tabletů (zmínit můžeme např. Asus Transformer Pad TF300). Velmi dobře se ale společnosti dařilo také v segmentu stolních počítačů a notebooků, kde se skvěle uchytily nové grafické čipy založené na jádře KEPLER.

Podzim a konec roku by pak mohl být pro NVIDII ještě úspěšnějším obdobím, protože na trh se dostanete celá řada nových přístrojů s Windows RT, kde má NVIDIA rovněž velmi silnou pozici a je zde jedním z hlavních hardwarových partnerů.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse